Fiskmjöl har länge varit den dominerande proteinkällan i fiskfoder, och fiskolja har stått för en betydande del av energiinnehållet. Ny forskning visar att det går att ersätta en del av de fiskbaserade ingredienserna med vegetabiliska alternativ, om det görs med kunskap om olika fiskarters krav och behov. Rani Abro från SLU har i sitt doktorsarbete undersökt möjligheten att använda kolhydrater som energikälla i foder till röding, abborre och tilapia.
Fler länkar till relaterat material finns på Havet.nu:
http://www.havet.nu/?d=190&id=42201&t=Fiskfoder%20kan%20g%F6ras%20mer%20vegetabiliskt
Andra inlägg
- Testblogg
- Status – Hur mår Östersjön idag? (måndag 4 juli klockan 10:00 - 11:00)
- Går det att köpa en giftfri vardag? Om kemikaliesmart upphandling (måndag 4 juli klockan 11:30 - 13:00)
- Recept för en hållbar upphandling av läkemedel (måndag 4 juli klockan 13:30 - 14:30)
- Kan Sverige ta ledartröjan i arbetet för ett EU-förbud mot mikroplast i kroppsvårdsprodukter? (tisdag 5 juli klockan 10:00-11:00)
- Östersjön om 20 år (tisdag 5 juli kl 12:30-13:30)
- Vårt framtida hav – Östersjön som ett varmare, sötare och surare hav. Hur agerar vi? (tisdag 5 juli kl 14:00-14:45)
- Östersjön kan inte försäkras! (tisdag 5 juli klockan 15-15.45)
- Hur ska framtidens makthavare rädda Östersjön? (onsdag 6 juli klockan 13.00-14.00)
- Fem kronor för en plastkasse - Vad händer? (onsdag 6 juli kl 15:15-16:30)